Žáci se připravili na novou sezónu

14.09.2018 14:10

Mladí kolínští házenkáři se připravili na novou sezónu

Žáci házenkářského klubu Handball club Kolín během letního období nezaháleli. V polovině měsíce srpna, jak už se stalo tradicí si vyjeli na tolik potřebné tydenní kondiční soustředění na Pomezní boudy do Krkonoš. Toto místo je velmi oblíbeno u kolínských sportovních klubů dlouhodobě, není problém zde v tuto dobu, která je určena k přípravě před sezonou potkat mladé kolínské basketbalisty nebo také cyklisty.

Také mladí kolínští házenkáři zde museli vstřebat velmi náročné tréninkové dávky, které probíhaly pro v nezvyklých 1.000 m.n.nm. Zaměřené byly zejména na rychlostní vytrvalost a výběhy v kopcovitém terénu, koordinaci a posilování zejména s vahou vlastního těla, atletickou přípravu vedenou atletickou trenérkou. Soustředění také bylo zpestřeno klasickým pěším výstupem na nejvyšší horu ČR – Sněžku.

Další část přípravy, která následovala ihned po soustředění na Pomezních boudách, proběhla v domácím prostředí ve stařičkém areálu v Borkách. Tato část již byla zaměřena na individuální činnosti jednotlivce s míče i bez míče a také základní herní dovednosti, ať už v obranné či útočné fázi.

V rámci letní přípravy také samozřejmě nebylo zapomenuto na oblast teorie, která byla zakončena hodně oblíbeným testem pravidel házené, nechyběly ani výkonnostní testy hráčů.

Pevně věříme, že tréninkové dávky hráčům pomůžou ve velmi náročné sezóně a to zejména proto, že tým žáků bude od podzimu hrát krajskou soutěž staršího žactva. Vzhledem, k tomu, že základní kostra týmu žáků je tvořena stále ještě žáky mladšími, lze očekávat na úvod sezóny nevyrovnané souboje se staršími soupeři.