Tým straších žáků na Házenkářském festivale v Lovosicích

04.09.2020 00:00

Tak jako každý rok, i letos se kolínští starší žáci zúčastnili od pátku 4.9. do neděle 6.9. prestižního turnaje Házenkářský festival Lovosice. Zde měli možnost poměřit síly se špičkovými týmy z celých Čech a Moravy. Chlapci se na tuto příležitost náležitě připravovali na letních trénincích, které vyvrcholili soustředěním v Malé Úpě a následným  turnajem v plážové házene v Pardubicích. Do družstva se už během prázdnin přidali další členové týmu - mladší hráči (ročník narození 2007) a tak tento turnaj se nesl v duchu sehrávání týmu a pilování nově zvolené obranné taktiky 3:3.

Do zápasu nastoupili v sestavě: Jiří Líska, Matouš Bureš, Lukáš Poulíček, Jan Málek, Jaromír Novák, Matěj Valášek, Petr Litera, Miluláš Záhorka, Jan Zenkner, Matěj Radník,Vít Vašata a Matěj Janda.

Zápasy v pátek

Kolín – Praha Dukla ( 13:8 ) Kluci hráli opravdu svědomitě a na výsledku to bylo znát. Důsledně si počínali hlavně při obraně a hráčům Dukly to činilo potíže. Za HC Kolín skórovali: Málek (9),  Zenkner (2), Poulíček (1), Bureš(1)

Kolín -  HBC Olomouc (10:18) . Soupeř byl lepší v útoku a na konečném scóre to bylo znát. Za HC Kolín skórovali: Málek (6),  Poulíček (3), Valášek (1) 

Kolín – Rokycany (6:12) V třetím utkání prvního dne turnaje už byla na hráčích znát únava. Za HC Kolín skórovali: Poulíček (3), Málek (2), Zenkner (1)

Zápasy v sobotu

Kolín – TJ Lokomotiva Louny (9:19)  Ačkoliv byli hráči motivovaní, nedokázali držet krok se zkušenějším soupeřem a prohra poslala Kolín do bojů o 17. – 20. místo. Za HC Kolín skórovali: Málek (4), Poulíček (3), Novák (1), Zenkner (1)

Nutno ovšem dodat, že nám celou dobu turnaje chyběla naše nejproduktivnější spojka Petr Hladík mladší, který si léčí poraněný lýtkový sval. Jeho místo tak museli zastat mladí hráči, pro které toto byla výborná příležitost k sehrání se s týmem. Následující zápasy o nejlepší možné 17.té místo už Kolín nezaváhal.

Postupně si poradil s celkem Liberec Handball  18:3 Poulíček (11), Málek (3), Novák (1), Litera (1), Zenkner (1) Dále Kolín :  Příbram  11:9 Málek (4), Novák (3), Bureš (1), Valášek (1), Vašata(1), Zenkner (1). A na závěr celek Lovci Lovosice 2, z něhož měli chlapci náležitý respekt. K zápasu přistoupili opravdu zodpovědně a už v poločase bylo znát, že se to vyplatilo. Opravdu skoro bezchybnou obranou nedali soupeři mnoho šancí a tak po zásluze zvítězili přesvědčivě 17:7  Málek (12),  Poulíček (1), Novák (1), Zenkner (2), Litera (1)

Pro hráče to byla velká příložitost si vyzkoušeto vše co se naučili a připravit se do další hrací sezóny.

Petr Hladík a Radim Málek