Mladí kolínští házenkáři dobře reprezentovali na mezinárodním turnaji Házenkářském festivalu Lovosice

14.09.2018 23:47

Mladí kolínští házenkáři dobře reprezentovali na mezinárodním turnaji Házenkářském festivalu Lovosice

Mladší žáci házenkářského klubu Handball club Kolín se ve dnech 7. až 9.2.2018 zúčastnili velmi prestižního mezinárodního žákovského turnaje v házené a sice 5. ročníku Házenkářského festivalu v baště severočeské házené v Lovosicích. Samotného turnaje se ve všech kategoriích zúčastnilo celkem 61 družstev. V rámci tohoto turnaje, který je takovou poslední, ale vzhledem ke kvalitě účastníků, také velmi dobrou prověrkou jednotlivých týmu před nadcházející sezónou.

Tento turnaj patří v rámci házenkářského hnutí mezi nejoblíbenější, už vzhledem k tomu co všechno si pořadatele pro hráče připraví za překvapení mimo hřiště po odehraných utkáních. Letos mezi ně patřilo promítaní filmu, které následovalo po trenérském semináři s mentálním koučem a hokejovým trenérem Mariánem Jelínkem. Samozřejmě také nechyběla možnost shlédnout na vlastní oči 1.kolo nejvyšší házenkářské soutěže mužů mezi domácími Lovci a Duklou Praha, které se opět uskutečnilo na hřišti, které bylo instalované na místním zimním stadionu. Na stejném hřiště si mohli vyzkoušet své házenkářské dovednosti v rámci turnaje také mladí házenkáři z Čech, Moravy, Slovenska a Německa.

Handball club Kolín byl na tomto turnaji reprezentován týmem složených z hráčů spadající do kategorie mladších žáků, tedy ročníků 2006 a mladších. V části turnaje v kategorii mladších žáků se zúčastnilo celkem 24 týmů, které byly rozděleny do šesti čtyřčlenných skupin. Na kolínské mladíky v základní skupině postupně čekaly družstva Lovosic 2, Slavoje Děčína a Spartaku Příbram.

Utkání ve skupině:

 

HC Kolín – Lovosice 2 11:4 ( Branky: Hladík 5, Vejvar 3, Kadlec 2, Málek 1)

HC Kolín – Sl. Děčín 10:4 ( Branky: Hladík 3, Vejvar 2, Kadlec 2, Radník 1, Novák 1, Málek 1)

HC Kolín – Příbram 17:4 ( Branky: Kadlec 5, Hladík 4, Vejvar 3, Poulíček 2, Kamarýt 1, Radník 1, Novák 1)

 

Tyto výsledky znamenaly prvenství v základní skupině a přímý postup do čtvrtfinále turnaje. Zde nás však čekal soupeř z nejtěžších a to Dukla Praha 1. V tomto utkání jsme od začátku měli herní převahu, kdy jsme postupně navýšili náskok až o 4 branky, poté však přišlo pro všechny přítomné velmi kontroverzní rozhodnutí mladého rozhodčího, které znamenalo přímou diskvalifikace naší brankářské jedničky M. Záhorky. Bohužel se toto rozhodnutí značně projevilo na psychice celého družstva, čímž se rozplynul sen o postupu mezi čtyři nejlepší družstva turnaje.

 

Čtvrtfinále:

HC Kolín – Dukla Praha 1 10:15 ( Branky: Vejvar 3, Hladík 3, Radník 2, Málek 1, Kadlec 1)

 

Tato první prohra nás odsoudila k utkání o 5 až 8 místo, kde nás nejprve čekal velice kvalitní tým Talentu Plzeň, který nás předčil ve všech házenkářských dovednostech a zaslouženě postoupil do boje o konečnou 5 příčky a nás odsoudil k utkání o konečné 7 místo. V tomto zápase opět velmi chyběla naše brankářská jednička M.Záhorka, který po přímé diskvalifikaci z předchozího utkání nemohl nastoupit také v utkání následujícím.

 

5 až 8 místo:

HC Kolín – Talent Plzeň 5: 19 ( Branky: Hladík 2, Vejvar 1, Kamarýt 1, Poulíček 1)

 

V posledním utkání, tedy o konečné 7 místo, na mladé kolínské házenkáře čekal další velmi kvalitní tým a sice družstvo mladších žáků Baníku Most 1. O začátku utkání, které bylo velmi vyrovnané, dominovali především oba brankaři, zejména M. Záhorka v brance vyloženě čaroval a svůj tým držel nad vodu. V normální hrací době tento zápas skončil remízou a konečném 7 místu musely rozhodnout 7-mi metrové hody. V nich zásluhou branek P. Hladíka a L. Vejvara již dominovali mladí kolínští házenkáři, přičemž brankař M. Záhorka neinkasoval ani jednou.

 

o 7 místo:

 

HC Kolín – Baník Most 1 7:6 po 7m hodech (Branky: Kadlec 2, Hladík 2, Vejvar 2, Novák 1

 

 

Mladší žáci HC Kolín nastoupili na turnaji v této sestavě:

M. Záhorka, Líska (brankáři) – J. Novák, J.Málek, M.Ešner, M. Janda, M . Radník, , L. Poulíček, L. Vejvar, P. Hladík, J. Kadlec, K. Kamarýt,

 

K turnaji jsme odcestovali s hráči, kteří spadají do kategorie mladších žáků a tedy, aby měli možnost v letošní sezoně, ve které budou hrát krajský přebor v kategorii starších žáků, se také utkat se stejně starými soupeři. Nutno říci, že trenéry velice překvapilo konečné pořadí, kterého v tak kvalitním turnaji dosáhli. Nicméně to zatím není výsledek, na kterém by se svými výkony rovnoměrně podíleli všichni hráči týmu. To je jeden z hlavní cílů pro nadcházející sezónu.

 

Velké poděkování patří společnosti TRAFO CZ, díky jejíž finančnímu příspěvku jsme se mohli tohoto prestižního mezinárodního turnaje zúčastnit.

 

 

Do žáků stále přijímáme nové hráče, zejména ročníků 2005-2006, případné dotazy Vám zodpoví vedoucí družstva Leona Scholzeová a trenéři týmu Tomáš Vejvar a Petr Hladík a to na tel. Číslech 777 813 423, 603 343 096 nebo 731 414 777. Další informace o týmů fb: handball club kolín - mladší žáci 2005/2006